Gå till innehåll
Tullus SG
Tullus SG

Våra grupper

Röd grupp

Målet för denna grupp är att fatta intresse och finna glädje i skidskytte som idrott genom lek och olika skjut- och fysiska övningar. I denna skjuter man med luftgevär på 10 meter.

I denna grupp handlar det om att lära sig grundfärdigheter och allmän motorisk grundträning, skjut- och fysiska färdigheter. Träningen ska innefatta stort inslag av allmän och mångsidiga övningar med olika typer av lek och spel, rörlighetsträning, teknik och snabbhet. Mycket balansövningar, ingen specialisering.

Den aktive i röd grupp ska motiveras och erbjudas aktiviteter som gör att denna finner skidskytte som en rolig och stimulerade idrott.


Vit grupp

I vit grupp lär man sig grundfärdigheter och allmän motorisk grundträning, skjut- och fysiska färdigheter. Stort inslag av mångsidig träning med olika typer av lek och spel, rörlighetsträning, teknik, snabbhet och balansövningar. Ingen specialisering.

Individen i Vit grupp vill utveckla sitt skytte och skidåkning. Denne börjar skjuta med 22 long. Hen vill testa att tävla på distriktsnivå men det är träning och glädje i träningen som är i fokus.

Grundfärdigheter och allmän psykomotorisk grundträning. Mycket balansövningar, lek och spel i olika former, ingen specialisering

Orange grupp

I orangegrupp handlar det om att lära sig grundläggande skjut- och fysiska färdigheter. Stort inslag av allmän och mångsidig träning med olika typer av lek, spänstövningar, rörlighet samt snabbhet. Begynnande idrottsspecifik träning.

Individen i orange grupp har fastnat för skidskytte och har som mål att utveckla sitt skidskytte. Denne skjuter med stöd och 22 long gevär. Hen vill tävla på distriktsnivå men även pröva att tävla på nationellnivå. Fokus på träningarna är teknikträning och att påbörja grenspecifika träningsmoment.


Lila och blå grupp

I de lila och blå grupperna fokuserar vi på att utveckla skjut- och fysiska färdigheter för att tåla nya utmaningar och en ökad träningsbelastning. Stort inslag av allmän och mångsidig träning men med fokus på idrottsspecifik träning. Målet är alltså att träna för att kunna träna.

Individen i lila och blå grupp vill utveckla sitt skidskytte genom regelbunden träning och tävling. Denne har som mål att åka både nationella och lokala tävlingar. I lila och blå grupp skjuter man liggande med remstöd. När hen har fyllt 14 år kan denna ta skidskyttekort. Fokus på träningarna är grenspecifika träningsmoment.


Svart grupp

I svart grupp fokuserar man på att utveckla sina skjut- och fysiska färdigheter för att tåla nya utmaningar och en ökad träningsbelastning. Träning är idrottsspecifik men med generella inslag av övrig träning. Målet är att träna för att utvecklas att kunna konkurrera på nationell nivå.

Individen i svart grupp har som mål att vilja utveckla sitt skidskytte till att bli bra på nationellnivå. Hen tävlar och tränar aktivt på både lokal- och nationellnivå. Träningen är anpassad för att vara förberedande för kommande skidskyttegymnasieträning eller en fortsatt satsning i junioråldern.

Publicerad: 2022-12-03

Senast uppdaterad: 2023-11-12

Författare: Tomas Jacobsson

Senast ändrad av: Helena Lindh